Financiële informatie, links en rekenmodules
vrijdag 19 april 2024

05/10/2012 VBDO website Goed-Geld.nl live. Zet uw geld duurzaam in!

05/10/2012 VBDO website Goed-Geld.nl live. Zet uw geld duurzaam in!
05/10/2012

Het wordt voor particuliere beleggers een stuk makkelijker om geld duurzaam in te zetten. Vanaf nu is er een website die heldere informatie geeft over duurzame financiele producten, zoals spaarvormen, beleggingsfondsen, duurzame hypotheken, vermogensbeheer en verzekeringen.

Goed Geld Beleggingswijzer

Een van de tools op de Goed-geld website is de Goed Geld Beleggingswijzer, waarmee particulieren geholpen worden met de keuze van een duurzaam fonds. De belegger kan zelf op duurzame criteria selecteren en zien hoe het fonds duurzaamheid heeft geintegreerd. De tool maakt duidelijk hoe de
verschillende fondsen met duurzaamheid omgaan. Per fonds is er een uitgebreide beschrijving beschikbaar. Hierdoor is het voor particulieren beter inzichtelijk welke producten er zijn te vinden, zodat de keuze voor een duurzame variant makkelijker wordt.

Iedereen belegt

VBDO-directeur Giuseppe van der Helm: "Iedereen belegt, of dit nu is via een spaarrekening, uw pensioen, een beleggingsfonds of hypotheek . Tegelijkertijd merken we dat particulieren steeds meer interesse krijgen in duurzaam beleggen, maar niet precies weten welke producten eigenlijk duurzaam
zijn en wat de gevolgen van verantwoord beleggen zijn". De Goed Geld Beleggingswijzer geeft op een groot aantal thema's duidelijkheid over de beschikbare duurzame en thematische fondsen. Later dit jaar wordt de Goed-Geld Website uitgebreid met de Goed Geld Verzekeringswijzer.

Van der Helm: "Duurzaam beleggen is momenteel vooral een zaak van de institutionele belegger; er zijn mogelijkheden te over om een goed rendement te halen zonder dat dat ten koste gaat van de volgende generatie. Het is nu aan de particuliere belegger om deze mogelijkheden te benutten."

Bekijk de video over Goed-Geld.nl hier

De website www.goed-geld.nl is een initiatief van de Vereniging van Beleggers voor Duurzame
Ontwikkeling (VBDO), samen met partners: ASN Bank, BinckBank, Oikocredit, Triodos Bank.

Tweet

Overig nieuws

Hoe weet je dat je niet te veel voor een woning betaalt? Volg De Gouden Tips voor het kopen van een woning